Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: WIERZCHOWSKI JÓZEF
Liczba odnalezionych rekordów: 123



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku

1/123

Tytuł oryginału: Badania nad zawarto¶ci± magnezu w mleku
Autorzy: E. Kownacki, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Bromat. Chem. Toksykol. 1974; t. 7, nr 1, s. 17-20, bibliogr. 11 poz., streszcz. ros., ang.
ISSN: 0365-9445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


2/123

Tytuł oryginału: Przed X Sesj± Komisji Kodeksu Żywno¶ciowego FAO/WHO (Codex alimentarius)
Autorzy: M. Nikonorow, E. Ćwiertniewska, K. Lemieszek-Chodorowska, H. Sadowska, R. Sokołowska, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1974; t. 25, nr 3, s. 265-279, streszcz. ros., ang.
ISSN: 0083-7715
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


3/123

Tytuł oryginału: Niektóre zagadnienia dotycz±ce zmian w tkance ryb po ich ¶nięciu oraz w procesach przetwórczych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow. 1973; r. 17, nr 1, s. 71-85
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


4/123

Tytuł oryginału: Uwagi uzupełniaj±ce na temat wpływu obróbki technologicznej żywno¶ci na zachowanie witamin rozpuszczalnych w wodzie
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Przem. Spoż. 1973; t. 27, nr 9, s. 401-404, bibliogr. 17 poz.
ISSN: 0033-250X
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


5/123

Tytuł oryginału: Nauki farmaceutyczne w Gdańsku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: W: Referaty z sesji naukowej na temat: "Nauki matematyczno-przyrodnicze w Gdańsku (przeszło¶ć, stan aktualny, perspektywy rozwoju)" odbytej dn. 30.11.1973 / red. B. Augustowski
Adres wydawniczy: Gdańsk, 1973
Opis fizyczny: S. 91-101 : Bibliogr. 10 poz.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


6/123

Tytuł oryginału: The effect of the time of storage on the acidity of fat in some canned fish
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA, REGINA GAJEWSKA.
¬ródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Roln. 1973, z. 136, s. 247-253, bibliogr. 9 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN: 0084-5477
Uwagi: International Symposium on Deterioration of Lipids, Gdańsk 1973
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


7/123

Tytuł oryginału: Problematyka i wyniki prac naukowych przedstawionych na VIII Sesji Naukowej Akademii Medycznej w Gdańsku: Sesja Wydziału Farmaceutycznego 2.10.1971 r. Temat 1: Synteza i analiza zw±zków biologicznie czynnych. Temat 2: Wybrane zagadnienia zwi±zane ze ¶rodowiskiem człowieka w regionie Gdańska
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, IRENA GRABOWSKA.
¬ródło: Ann. Acad. Med. Gedan. 1972; t. 2, s. 289-307
ISSN: 0303-4135
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


8/123

Tytuł oryginału: Wpływ opakowań na jako¶ć ¶rodków spożywczych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow. 1972; R. 16, nr 1, s. 109-116, bibliogr. 11 poz.
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


9/123

Tytuł oryginału: Oznaczanie 3,4-benzopirenu w rybach wędzonych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, REGINA GAJEWSKA.
¬ródło: Bromat. Chem. Toksykol. 1972; t. 5, nr 4, s. 481-486, bibliogr. 19 poz., streszcz. ros., ang.
ISSN: 0365-9445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


10/123

Tytuł oryginału: [Rec.] Z. E. Sikorski: Technologia żywno¶ci pochodzenia morskiego, Warszawa 1971, Wyd. Nauk.-Techn., 574 s.
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1972; t. 23, nr 3, s. 378-379
ISSN: 0083-7715
Charakt. formalna: REC
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


11/123

Tytuł oryginału: Osi±gnięcia nauk farmaceutycznych w XXV-leciu Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Ann. Acad. Med. Gedan. 1971; t. 1, s. 215-230
ISSN: 0303-4135
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


12/123

Tytuł oryginału: Badania nad oznaczaniem ¶ladowych ilo¶ci rtęci w niektórych produktach spożywczych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, MICHAŁ NABRZYSKI.
¬ródło: Bromat. Chem. Toksykol. 1971; t. 4, nr 3, s. 299-306
ISSN: 0365-9445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


13/123

Tytuł oryginału: Niektóre aspekty nowoczesnej analizy żywno¶ci i przedmiotów użytku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1971; t. 27, nr 5, s. 315-321
ISSN: 0014-8261
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


14/123

Tytuł oryginału: Ćwiczenia z bromatologii (dla studentów Akademii Medycznej na prawach rękopisu)
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA, ZENON GANOWIAK, MICHAŁ NABRZYSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA.
Adres wydawniczy: Gdańsk : Akademia Medyczna, 1971
Opis fizyczny: 215, [2] s.
Charakt. formalna: SKR
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


15/123

Tytuł oryginału: Maksym Nikoronow
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Nauka Pol. 1971; R. 19, nr 6, s. 99-104
ISSN: 0028-1271
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


16/123

Tytuł oryginału: Mikrobiologiczne oznaczanie aminokwasów niezbędnych w konserwach rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, JANINA ŻYCZYŃSKA.
¬ródło: Przem. Spoż. 1971; t. 25, nr 9, s. 343-346
ISSN: 0033-250X
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


17/123

Tytuł oryginału: Badanie i ocena higieniczna niektórych konserw produkowanych z ryb pochodz±cych z łowisk atlantyckich
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, JANINA ŻYCZYŃSKA.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1971, z. 8, s. 145-162
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


18/123

Tytuł oryginału: ¦rodki konserwuj±ce i substancje obce w rybach, mięsie i jego wyrobach jako czynnik hamuj±cy i konserwuj±cy
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Zesz. Central. Lab. Przem. Rybn. 1971; R. 19, nr 16, nr 59-78
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


19/123

Tytuł oryginału: Niektóre zagadnienia zwi±zane z ocen± przydatno¶ci do celów spożywczych ryb i przetworów rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow. 1970; R. 14, nr 4, s. 479-485
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


20/123

Tytuł oryginału: Evaluation of the fitness for consumption of fish and some fish products
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Mitt. Lebensmittelunters. 1970; Bd 61, nr 3/4, s. 207-213
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: ENG
Afiliacja GUMed


21/123

Tytuł oryginału: Wolne grupy sulfhydrylowe jako wskaĽnik oceny przydatno¶ci spożywczej niektórych ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, REGINA GAJEWSKA.
¬ródło: Przem. Spoż. 1970; t. 24, nr 6, s. 250-255
ISSN: 0033-250X
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


22/123

Tytuł oryginału: Zmiany grup sulfhydrylowych w tkance mięsnej dorsza
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, REGINA GAJEWSKA.
¬ródło: Przem. Spoż. 1970; t. 24, nr 4, s. 141-144
ISSN: 0033-250X
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


23/123

Tytuł oryginału: Lotne zwi±zki redukuj±ce jako wskaĽnik psucia się ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow. 1969; R. 13, z. 4, s. 397-403
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


24/123

Tytuł oryginału: Rozwój bromatologii w 25-leciu PRL i jego dalsze perspektywy
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, H. Młodecki.
¬ródło: Farm. Pol. 1969; t. 25, nr 10, s. 825-837
ISSN: 0014-8261
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


25/123

Tytuł oryginału: Skrypt do ćwiczeń z analizy ¶rodków spożywczych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA, ZENON GANOWIAK, MICHAŁ NABRZYSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA.
Adres wydawniczy: Gdańsk : Akademia Medyczna, 1969
Opis fizyczny: 207 s.
Charakt. formalna: SKR
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


26/123

Tytuł oryginału: Badania nad oznaczaniem kwasu 1-askorbinowego w mrożonkach warzywno-owocowych
Autorzy: MICHAŁ NABRZYSKI, REGINA GAJEWSKA, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1969, z. 6, s. 143-154
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


27/123

Tytuł oryginału: Ocena higieniczna niektórych mrożonych ryb atlantyckich (halibut, karmazyn) na podstawie wskaĽników chemicznych i mikrobiologicznych
Autorzy: ZENON GANOWIAK, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1969, z. 6, s. 133-141
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


28/123

Tytuł oryginału: Frozen and canned fish : some problems connected with evaluation of fitness for food
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: W: Technical conference on fish inspection and quality control, Halifax, Canada, 17 June 1969
Opis fizyczny: [Abs.] FIC/69/0/45
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG


29/123

Tytuł oryginału: Sprawozdanie ze zjazdu "Problemy biochemii w chemii żywno¶ci", Berlin, 11-13.12.1967 r.
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1968; t. 19, nr 2, s. 250-251
ISSN: 0083-7715
Charakt. formalna: SPR
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


30/123

Tytuł oryginału: Możliwo¶ć skrócenia okresu do¶wiadczenia przy biologicznym oznaczaniu witaminy D
Autorzy: BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1968, z. 4, s. 353-358
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


31/123

Tytuł oryginału: Oznaczanie aminokwasów niezbędnych w niektórych krajowych konserwach rybnych
Autorzy: J. Szymikowski, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1968, z. 4, s. 359-369
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


32/123

Tytuł oryginału: Wolne aminokwasy jako wskaĽnik psucia się ryb
Autorzy: T. Fuks, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1968, z. 4, s. 371-379
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


33/123

Tytuł oryginału: Ocena sanitarno-higieniczna mleka konsumpcyjnego z terenu Gdańska, Gdyni i Sopotu na podstawie próby reduktazowej
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Biul. Sł. Sanit. Epidemiol. Katowice 1967; R. 11, nr 4, s. 521-527
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


34/123

Tytuł oryginału: The free amino acids as chemical indices of decomposition in fish
Autorzy: T. Fuks, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Mitt. Lebensmittelunters. 1967; Bd 58, nr 4, s. 266-275
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: ENG
Afiliacja GUMed


35/123

Tytuł oryginału: Porównawcze oznaczenia chlorku sodowego w marynatach rybnych metodami Volharda oraz merkurometryczn±
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, MICHAŁ NABRZYSKI, TERESA IWANEK.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1967; t. 18, nr 5, s. 595-603
ISSN: 0083-7715
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


36/123

Tytuł oryginału: Badania nad oznaczaniem manganu w niektórych krajowych konserwach rybnych. 1.Adaptacja nadsiarczanowej metody oznaczania ¶ladowych ilo¶ci Mn w tre¶ci konserw rybnych. 2. Zawarto¶ć manganu w niektórych krajowych konserwach rybnych
Autorzy: MICHAŁ NABRZYSKI, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1967, z. 3, s. 183-198
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


37/123

Tytuł oryginału: Badania nad składem chemicznym i warto¶ci± odżywcz± ryb oraz najpospolitszych krajowych konserw rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK, BARBARA WITUSZYŃSKA.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1967, z. 3, s. 199-213
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


38/123

Tytuł oryginału: Badania nad wskaĽnikami higienicznej oceny przydatno¶ci do spożycia ryb i przetworów rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Rozpr. Wydz. III GTN 1967, z. 3, s. 171-182
ISSN: 0072-0445
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


39/123

Tytuł oryginału: Untersuchungen über die papierchromatographische Bestimmung niedriger flüchtiger Fettsäuren der Fische
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, H. Witkowski.
¬ródło: Mitt. Lebensmittelunters. 1966; Bd. 57, nr 2, s. 101-127
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: GER
Afiliacja GUMed


40/123

Tytuł oryginału: Vergleichende Thiamidbestimmungen in Fischkonserven auf chemischem und mikrobiologischem Wege
Autorzy: ZENON GANOWIAK, JÓZEF WIERZCHOWSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA.
¬ródło: Mitt. Lebensmittelunters. 1966; Bd 56, nr 5, s. 432-453
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: GER


41/123

Tytuł oryginału: Katedra Nauki o ¦rodkach Spożywczych Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK, BARBARA WITUSZYŃSKA.
¬ródło: Przem. Spoż. 1966, s. 41-43
ISSN: 0033-250X
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


42/123

Tytuł oryginału: Vyzkum pouz~zitelnosti dusitanového ledu k prodlouženi poživatelnosti ryb. PŘeložil. J. Vajner
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Českoslov. Hyg. 1965; t. 10, nr 3/4, s. 169-171
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: CZE


43/123

Tytuł oryginału: Dorobek naukowy Wydziału Farmacji Akademii Medycznej w Gdańsku za okres dwudziestolecia
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1965; t. 21, nr 19/20, s. 718-723
ISSN: 0014-8261
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


44/123

Tytuł oryginału: Kongres Higieny Żywno¶ci (w Brnie 19-21.11.1964)
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1965; t. 21, nr 3/4, s. 118-122
ISSN: 0014-8261
Charakt. formalna: SPR
Język publikacji: POL


45/123

Tytuł oryginału: Lotne z par± wodn± kwasy jako wskaĽnik oceny niektórych konserw rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, REGINA GAJEWSKA.
¬ródło: Farm. Pol. 1965; t. 21, nr 19/20, s. 729-733
ISSN: 0014-8261
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


46/123

Tytuł oryginału: Hygienische Bewertung der industriellen Herstellung von Eiskrem
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK, MARIA SEVERIN, W. Czarnowska.
¬ródło: Nahrung und Ernährung 1965, nr 1, s. 9
Charakt. formalna: STR
Język publikacji: GER


47/123

Tytuł oryginału: Fluor w konserwach rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1965; t. 16, nr 3, s. 293-297
ISSN: 0083-7715
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


48/123

Tytuł oryginału: Wpływ hydrolizy kwa¶nej i enzymatycznej na wyniki oznaczeń tiaminy w konserwach rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Zesz. Probl. Post. Nauk. Roln. PAN 1965; t. 16, s. 53-55
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


49/123

Tytuł oryginału: II Sesja Naukowa Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1964, nr 23/24, s. 919-924
Charakt. formalna: SPR
Język publikacji: POL


50/123

Tytuł oryginału: Effect of amino acid loss on the quality of some fish preserves
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, J. Szymikowski.
¬ródło: Food Manufact. 1964, nr 6, s. 41-42
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: ENG


51/123

Tytuł oryginału: Effect of amino acid loss on the quality of some fish preserves
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, J. Szymikowski.
¬ródło: W: International Food Industries Congress
Adres wydawniczy: London, 1964
Opis fizyczny: S. 1-3
Charakt. formalna: RKS
Język publikacji: ENG


52/123

Tytuł oryginału: Control of fish processing stages. [P.] 1. Herring in oil
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, M. Severin, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: W: The Scientific Publications foreign Cooperation Center of the Central Institute for Scientific Technical and Economic Information : selected articles
Adres wydawniczy: , 1964
Opis fizyczny: S. 16-23
Charakt. formalna: RKS
Język publikacji: ENG
Afiliacja GUMed


53/123

Tytuł oryginału: Control of fish processing stages. [P.] 2. "Bullhead" in tomato sauce
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, Z. Kalinowska, W. Dymecki.
¬ródło: W: The Scientific Publications foreign Cooperation Center of the Central Institute for Scientific Technical and Economic Information : selected articles
Adres wydawniczy: , 1964
Opis fizyczny: S. 24-29
Charakt. formalna: RKS
Język publikacji: ENG
Afiliacja GUMed


54/123

Tytuł oryginału: Tin and iron contents in some Polish canned fish
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, M. Severin.
¬ródło: W: The Scientific Publications foreign Cooperation Center of the Central Institute for Scientific Technical and Economic Information : selected articles
Adres wydawniczy: , 1964
Opis fizyczny: S. 1-14
Charakt. formalna: RKS
Język publikacji: ENG
Afiliacja GUMed


55/123

Tytuł oryginału: I Sesja Naukowa Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1963, nr 17/18, s. 365-367
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


56/123

Tytuł oryginału: Bewärtung ausgewälter Methoden zur quantitativen Papierchromotographie essentiellen Aminosäuren
Autorzy: T. Doboszyński, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Mitt. Lebensmittelunters. 1963; Bd. 54, H. 1, s. 3-26
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: GER
Afiliacja GUMed


57/123

Tytuł oryginału: Untersuchungen über die Verwärtung von Calcium - und Phosphorsalzen aus Fischgrätelmehl einiger Frischfische und Fischkonserven bei der Verfütterung
Autorzy: BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA, ZENON GANOWIAK, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Nahrung 1963; Bd 7, H. 4, s. 335-340
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: GER
Afiliacja GUMed


58/123

Tytuł oryginału: Ekologia mikrobiologiczna żywno¶ci. Higiena - mikrobiologiczne wskaĽniki jako¶ci. Fermentacja przemysłowa. Mikrobiologiczna technika laboratoryjna
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Przem. Spoż. 1963, nr 2, s. 38-41
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


59/123

Tytuł oryginału: Ocena przydatno¶ci niektórych przypraw. [Cz.] 1. Przyprawa do pierników
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, Z. Pawlakowa.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1963, nr 1, s. 79-83
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


60/123

Tytuł oryginału: Biologický výzkum vyživné hodnoty syrových a konzervovaných ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Czechoslov. Hyg. 1962, nr 1, s. 20-27
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: CZE, RUS
Afiliacja GUMed


61/123

Tytuł oryginału: Sterylizacja zimna
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1962, nr 12, s. 277-283
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


62/123

Tytuł oryginału: Kwasy lotne z par± wodn± jako podstawa do oceny przydatno¶ci spożywczej ryb. [Cz.] 1. ¦ledzie solone
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, M. Severin.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1962, nr 3, s. 301-305
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


63/123

Tytuł oryginału: Ocena higieniczna mrożonych filetów z dorsza bałtyckiego
Autorzy: W. Czarnowska, ZENON GANOWIAK, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1962, nr 1, s. 99-104
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


64/123

Tytuł oryginału: Ocena wybranych metod ilo¶ciowej chromatografii bibułowej w zastosowaniu do oznaczeń aminokwasów egzogennych
Tytuł angielski: Evaluation of some quantitative chromatographie technique used for egzogenic amino acid determination
Autorzy: T. Doboszyński, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: W: Streszczenia prac zgłoszonych na VI Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego, Wrocław 1962
Adres wydawniczy: Warszawa, 1962
Opis fizyczny: S. 21, 26
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


65/123

Tytuł oryginału: Izolacja gronkowców z ciastek przy zastosowaniu różnych podłoży selektywnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, J. Morze-Titz.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1961, nr 2, s. 131-137
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


66/123

Tytuł oryginału: Wpływ nieznacznych ilo¶ci DDT w pożywieniu na zmiany zachodz±ce w surowicy i w w±trobie białych szczurów
Autorzy: T. D±browski, STANISŁAW ZAWISTOWSKI, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1961, nr 1, s. 55-64
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


67/123

Tytuł oryginału: Badania biologiczne nad warto¶ci± odżywcz± ryb surowych i konserwowych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1960, nr 4, s. 287-292
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


68/123

Tytuł oryginału: Naukowy Zjazd w sprawie higieny żywno¶ci. Brno 17-19.X.1960 r.
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1960, nr 23/24, s. 479-481
Charakt. formalna: SPR
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


69/123

Tytuł oryginału: Rola badań żywno¶ci w zwalczaniu zachorowań
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1960, nr 11, s. 213-216
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


70/123

Tytuł oryginału: Kontrola cyklów produkcyjnych w przetwórstwie rybnym. [Cz. 2]. Byczki w pomidorach
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, Z. Kalinowska, W. Dymecki.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1960, nr 4, s. 329-334
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


71/123

Tytuł oryginału: Ocena żywienia w niektórych szpitalach
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI, J. Szymikowski.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1960, nr 6, s. 523-532
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


72/123

Tytuł oryginału: Issledovanie pitatel'noj cennosti mjasa nutrii
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, T. D±browski, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Vopr. Pitan. 1960; t. 19, nr 2, s. 87-89
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: RUS
Afiliacja GUMed


73/123

Tytuł oryginału: W sprawie kontrolowania przez państwow± inspekcję sanitarn± żywno¶ci sprowadzonej z zagranicy
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Zdr. Publ. 1960, nr 1, s. 71-75
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


74/123

Tytuł oryginału: V. Sympozjum po¶więcone substancjom obcym w żywno¶ci
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1959, nr 13/14, s. 251-253
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


75/123

Tytuł oryginału: O gronkowcowych zatruciach pokarmowych wywołanych spożyciem konserw rybnych w oleju
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK, W. Czarnowska.
¬ródło: Przegl. Epidemiol. 1959, nr 2, s. 181-184
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


76/123

Tytuł oryginału: Kontrola cyklów produkcyjnych w przetwórstwie rybnym . [Cz.] 1. ¦ledĽ w oleju
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, M. Severin, ZENON GANOWIAK.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1959, nr 4, s. 395-402
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


77/123

Tytuł oryginału: Mikrobiologiczne badanie procesu produkcji konserw rybnych, byczków w pomidorach oraz ¶ledzi w oleju
Autorzy: W. Czarnowska, Z. Kalinowska, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1959, nr 5a, s. 95-96
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


78/123

Tytuł oryginału: Ocena higieniczna przemysłowej produkcji lodów
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, ZENON GANOWIAK, M. Severin.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1963, nr 6, s. 529-536
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


79/123

Tytuł oryginału: Ocena stanu higienicznego produkcji w wytypowanych barach mlecznych w Gdańsku
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, J. Szymikowski.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1959, nr 1, s. 51-60
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


80/123

Tytuł oryginału: Streszczenia prac zgłoszonych na IV Naukowy Zjazd Farmaceutyczny w Gdańsku / pod red. JÓZEFA WIERZCHOWSKIEGO
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
Adres wydawniczy: Gdańsk : Pol. Tow. Farm., 1958
Opis fizyczny: 216 s.
Charakt. formalna: RED
Język publikacji: POL, RUS
Afiliacja GUMed


81/123

Tytuł oryginału: Über den Einfluss der Nahrung auf den Gehalt einiger Proteinfraktionen im Blutserum der Ratten
Autorzy: T. D±browski, BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA, ZENON GANOWIAK, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Mitt. Lebensmittelunters. 1958, nr 5, s. 324-334
Charakt. formalna: ARZ
Język publikacji: GER
Afiliacja GUMed


82/123

Tytuł oryginału: Metodyka badań i ocena warto¶ci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. 3
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1958, nr 6, s. 525-534
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


83/123

Tytuł oryginału: Ocena higieniczna mieszanek dla dzieci przyrz±dzanych w kuchniach mlecznych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, J. Szymikowski.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1958, nr 3, s. 267-276
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


84/123

Tytuł oryginału: Ocena sanitarno-higieniczna majonezów
Autorzy: W. Czarnowska, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1958, nr 5, s. 471-473
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


85/123

Tytuł oryginału: Metodyka badań i ocena warto¶ci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. 3
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI, BARBARA WITUSZYŃSKA.
¬ródło: W: Streszczenia prac zgłoszonych na IV Naukowy Zjazd Farmaceutyczny
Adres wydawniczy: Gdańsk, 1958
Opis fizyczny: S. 72
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


86/123

Tytuł oryginału: Witamina A w krajowych konserwach rybnych : komunikat tymczasowy
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1957, nr 2, s. 141-142
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


87/123

Tytuł oryginału: W sprawie mycia naczyńw w wielkich kuchniach
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Przem. Gastronom. 1957, nr 10, s. 6-7
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


88/123

Tytuł oryginału: Kwas sorbowy nowym ¶rodkiem konserwuj±cym
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Przem. Spoż. 1957, nr 10, s. 419-421
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


89/123

Tytuł oryginału: Badania i ocena sanitarno-higieniczna piwa butelkowego
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, M. Severin.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1957, nr 6, s. 549-556
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


90/123

Tytuł oryginału: Krytyczna ocena metody oznaczania tłuszczu zalecanej przez zarz±d Sanit.-Epidemiol.w wytycznych do badania posiłków w zakładach żywienia zbiorowego
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, T. D±browski.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1957, nr 2, s. 143-153
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


91/123

Tytuł oryginału: O zawarto¶ci cyny i żelaza w niektórych polskich konserwach
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, M. Severin.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1957, nr 5, s. 481-493
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


92/123

Tytuł oryginału: Przyczyny masowych zatruć na terenie województwa gdańskiego w latach 1952-1955
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska.
¬ródło: Zdr. Publ. 1957, nr 4, s. 331-335
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


93/123

Tytuł oryginału: Witamina A w krajowych konserwach rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, BOLESŁAWA DOBOSZYŃSKA.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1956, nr 5, s. 398-399
Uwagi: Streszczenia referatów na III ZjeĽdzie Farmaceutycznym w 1956 r.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


94/123

Tytuł oryginału: Charakterystyka dorobku naukowego Wydziału Farmacji AM w Gdańsku za okres dziesięciolecia : referat wygłoszonyna uroczysto¶ci obchodu X-lecia Akademii Medycznej w Gdańsku w dniu 19.02.1956
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1956, nr 5, s. 116-120
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


95/123

Tytuł oryginału: Tłuszcz rybi
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1956, nr 2, s. 17-19
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


96/123

Tytuł oryginału: ¦ledzie cennym artykułem spożywczym
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Przem. Gastronom. 1956, nr 3, s. 14-15
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


97/123

Tytuł oryginału: Niektóre chemiczne wskaĽniki oceny przydatno¶ci ryb do spożycia
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Przem. Spoż. 1956, nr 4, s. 162-165
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


98/123

Tytuł oryginału: Badanie mleka zagęszczonego produkcji krajowej
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, W. Czarnowska, Z. Pawlakowa.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1956, nr 5, s. 389-394
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


99/123

Tytuł oryginału: Zakażenie lodów gronkowcem złocistym. (Notatka z praktyki laboratoryjnej)
Autorzy: W. Czarnowska, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1956, nr 2, s. 191-192
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


100/123

Tytuł oryginału: Tłuszcz rybi
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1953, nr 2, s. 29-30
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


101/123

Tytuł oryginału: Ryby drobnym Ľródłem ważnych dla organizmu soli mineralnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Gosp. Rybna 1955, nr 5, s. 3-4
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


102/123

Tytuł oryginału: Badania owoców bzu czarnegoi ich soku pochodz±cych z terenu województwa gdańskiego
Autorzy: T. D±browski, Z. Pawlakowa, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1955, nr 4, s. 363-368
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


103/123

Tytuł oryginału: Metodyka badań i ocena wartosci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. [1]
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1955, nr 1, s. 75-84
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


104/123

Tytuł oryginału: Metodyka badań i ocena wartosci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. 2
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1955, nr 3, s. 234-241
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


105/123

Tytuł oryginału: O niektórych zadaniach Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Zdr. Publ. 1955, nr 5, s. 390-392
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


106/123

Tytuł oryginału: Wykrywanie i oznaczanie psucia się niektórych gatunków ryb: szczupak (essex lucius) i leszcz (abramis brama)
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, HELENA JAROSIŃSKA.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1952, nr 2, s. 131-136
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


107/123

Tytuł oryginału: Niektóre wskaĽniki psucia się ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Gosp. Rybna 1954, nr 9, s. 14-16, 19-20
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


108/123

Tytuł oryginału: Badanie i ocena krajowych pasztetów rybnych pod względem zawarto¶ci niektórych składników odżywczych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1955, nr 4a, s. 437-442
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


109/123

Tytuł oryginału: Indol jako wskażnik psucia się ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, M. Severin.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1952, nr 3, s. 161-168
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


110/123

Tytuł oryginału: ¦rodki spożywcze jako przyczyna zachorowań
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1953, nr 9, s. 232-235
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


111/123

Tytuł oryginału: O szybkich metodach oznaczania amoniaku w psuj±cym się mięsie ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, J. Borowik, M. Severin.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1953, nr 3a, s. 321-330
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


112/123

Tytuł oryginału: Projekt instrukcji o badaniu ryb, przetworów i konserw rybnych
Autorzy: J. Borowik, JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1953, nr 3a, s. 309-312
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


113/123

Tytuł oryginału: Trójmetyloamina w psuj±cym się mięsie ryb
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI, H. Drabikowska.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1953, nr 3a, s. 313-319
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


114/123

Tytuł oryginału: Witamina C w niektórych odmianach ziemiaków uprawianych na Wybrzeżu. Cz. 1
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1952, nr 1, s. 13-24
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


115/123

Tytuł oryginału: Witamina C w niektórych odmianach ziemiaków uprawianych na Wybrzeżu. Cz. 2
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, WŁADYSŁAW KASIŃSKI.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1952, nr 4, s. 295-301
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL


116/123

Tytuł oryginału: Zagadnienie opakowań aluminiowych stosowanych do przechowywania artykułów żywno¶ci
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1952, nr 10, s. 372-374
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


117/123

Tytuł oryginału: Badania bakteriologiczne i chemiczne ryby solonej pod względem zdatno¶ci do spożycia w zestawieniu do stanu solanki
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, S. Zaleski, H. Drabikowska.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1952, nr 4, s. 431-442
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


118/123

Tytuł oryginału: Zasady amonowe jako podstawa do oceny zdatno¶ci do spożycia niektórych ryb morskich (¶ledzie solone)
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, J. Nowakówna.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1952, nr 4, s. 443-450
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


119/123

Tytuł oryginału: Badanie ¶wieżo¶ci ryb metodami chemicznymi
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Acta Pol. Pharm. 1951, nr 1, s. 77-88
Uwagi: Wykład habilitacyjny wygłoszony 16.05.1950 wobec Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Warszawie
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


120/123

Tytuł oryginału: Badania porównawcze olejów używanych jako zalewy do wyrobów konserw rybnych
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, H. Drabikowska.
¬ródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 1951, nr 1/2, s. 126/132
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


121/123

Tytuł oryginału: Badania nad zawarto¶ci± witaminy "A" w olejach rybnych : czę¶ć do¶wiadczalna
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1950, nr 1, s. 13-16
Uwagi: Rozpr. habil.
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


122/123

Tytuł oryginału: Badania nad zawarto¶ci± witaminy "A" w olejach rybnych : czę¶ć teoretyczna
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1949, nr 11/12, s. 495-497
Uwagi: [Rozpr. habil.]
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed


123/123

Tytuł oryginału: O warto¶ci odżywczej ryb morskich ze szczególnym uwzględnieniem tranu
Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
¬ródło: Farm. Pol. 1949, nr 7, s. 266-272
Charakt. formalna: ARP
Język publikacji: POL
Afiliacja GUMed

stosuj±c format:




Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

Strona WWW BG GUMed