Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
WIERZCHOWSKI JÓZEF
Liczba odnalezionych rekordów:
123
Przej¶cie do opcji zmiany formatu
|
Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku
1/123
Tytuł oryginału:
Badania nad zawarto¶ci± magnezu w mleku
Autorzy:
E.
Kownacki
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
1974; t. 7, nr 1, s. 17-20, bibliogr. 11 poz., streszcz. ros., ang.
ISSN:
0365-9445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/123
Tytuł oryginału:
Przed X Sesj± Komisji Kodeksu Żywno¶ciowego FAO/WHO (Codex alimentarius)
Autorzy:
M.
Nikonorow
, E.
Ćwiertniewska
, K.
Lemieszek-Chodorowska
, H.
Sadowska
, R.
Sokołowska
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1974; t. 25, nr 3, s. 265-279, streszcz. ros., ang.
ISSN:
0083-7715
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
3/123
Tytuł oryginału:
Niektóre zagadnienia dotycz±ce zmian w tkance ryb po ich ¶nięciu oraz w procesach przetwórczych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow.
1973; r. 17, nr 1, s. 71-85
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
4/123
Tytuł oryginału:
Uwagi uzupełniaj±ce na temat wpływu obróbki technologicznej żywno¶ci na zachowanie witamin rozpuszczalnych w wodzie
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1973; t. 27, nr 9, s. 401-404, bibliogr. 17 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
5/123
Tytuł oryginału:
Nauki farmaceutyczne w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
W:
Referaty z sesji naukowej na temat: "Nauki matematyczno-przyrodnicze w Gdańsku (przeszło¶ć, stan aktualny, perspektywy rozwoju)" odbytej dn. 30.11.1973
/ red. B. Augustowski
Adres wydawniczy:
Gdańsk, 1973
Opis fizyczny:
S. 91-101 : Bibliogr. 10 poz.
Charakt. formalna:
PRZ
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
6/123
Tytuł oryginału:
The effect of the time of storage on the acidity of fat in some canned fish
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
, REGINA
GAJEWSKA
.
¬ródło:
Zesz. Probl. Post. Nauk Roln.
1973, z. 136, s. 247-253, bibliogr. 9 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0084-5477
Uwagi:
International Symposium on Deterioration of Lipids, Gdańsk 1973
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
7/123
Tytuł oryginału:
Problematyka i wyniki prac naukowych przedstawionych na VIII Sesji Naukowej Akademii Medycznej w Gdańsku: Sesja Wydziału Farmaceutycznego 2.10.1971 r. Temat 1: Synteza i analiza zw±zków biologicznie czynnych. Temat 2: Wybrane zagadnienia zwi±zane ze ¶rodowiskiem człowieka w regionie Gdańska
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, IRENA
GRABOWSKA
.
¬ródło:
Ann. Acad. Med. Gedan.
1972; t. 2, s. 289-307
ISSN:
0303-4135
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
8/123
Tytuł oryginału:
Wpływ opakowań na jako¶ć ¶rodków spożywczych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow.
1972; R. 16, nr 1, s. 109-116, bibliogr. 11 poz.
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
9/123
Tytuł oryginału:
Oznaczanie 3,4-benzopirenu w rybach wędzonych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, REGINA
GAJEWSKA
.
¬ródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
1972; t. 5, nr 4, s. 481-486, bibliogr. 19 poz., streszcz. ros., ang.
ISSN:
0365-9445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
10/123
Tytuł oryginału:
[Rec.] Z. E. Sikorski: Technologia żywno¶ci pochodzenia morskiego, Warszawa 1971, Wyd. Nauk.-Techn., 574 s.
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1972; t. 23, nr 3, s. 378-379
ISSN:
0083-7715
Charakt. formalna:
REC
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
11/123
Tytuł oryginału:
Osi±gnięcia nauk farmaceutycznych w XXV-leciu Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Ann. Acad. Med. Gedan.
1971; t. 1, s. 215-230
ISSN:
0303-4135
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
12/123
Tytuł oryginału:
Badania nad oznaczaniem ¶ladowych ilo¶ci rtęci w niektórych produktach spożywczych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, MICHAŁ
NABRZYSKI
.
¬ródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
1971; t. 4, nr 3, s. 299-306
ISSN:
0365-9445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
13/123
Tytuł oryginału:
Niektóre aspekty nowoczesnej analizy żywno¶ci i przedmiotów użytku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1971; t. 27, nr 5, s. 315-321
ISSN:
0014-8261
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
14/123
Tytuł oryginału:
Ćwiczenia z bromatologii (dla studentów Akademii Medycznej na prawach rękopisu)
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
, ZENON
GANOWIAK
, MICHAŁ
NABRZYSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Akademia Medyczna, 1971
Opis fizyczny:
215, [2] s.
Charakt. formalna:
SKR
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
15/123
Tytuł oryginału:
Maksym Nikoronow
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Nauka Pol.
1971; R. 19, nr 6, s. 99-104
ISSN:
0028-1271
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
16/123
Tytuł oryginału:
Mikrobiologiczne oznaczanie aminokwasów niezbędnych w konserwach rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, JANINA
ŻYCZYŃSKA
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1971; t. 25, nr 9, s. 343-346
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
17/123
Tytuł oryginału:
Badanie i ocena higieniczna niektórych konserw produkowanych z ryb pochodz±cych z łowisk atlantyckich
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, JANINA
ŻYCZYŃSKA
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1971, z. 8, s. 145-162
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
18/123
Tytuł oryginału:
¦rodki konserwuj±ce i substancje obce w rybach, mięsie i jego wyrobach jako czynnik hamuj±cy i konserwuj±cy
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Zesz. Central. Lab. Przem. Rybn.
1971; R. 19, nr 16, nr 59-78
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
19/123
Tytuł oryginału:
Niektóre zagadnienia zwi±zane z ocen± przydatno¶ci do celów spożywczych ryb i przetworów rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow.
1970; R. 14, nr 4, s. 479-485
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
20/123
Tytuł oryginału:
Evaluation of the fitness for consumption of fish and some fish products
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Mitt. Lebensmittelunters.
1970; Bd 61, nr 3/4, s. 207-213
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
21/123
Tytuł oryginału:
Wolne grupy sulfhydrylowe jako wskaĽnik oceny przydatno¶ci spożywczej niektórych ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, REGINA
GAJEWSKA
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1970; t. 24, nr 6, s. 250-255
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
22/123
Tytuł oryginału:
Zmiany grup sulfhydrylowych w tkance mięsnej dorsza
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, REGINA
GAJEWSKA
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1970; t. 24, nr 4, s. 141-144
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
23/123
Tytuł oryginału:
Lotne zwi±zki redukuj±ce jako wskaĽnik psucia się ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Biul. Służby Sanit.-Epidemiol. Woj. Katow.
1969; R. 13, z. 4, s. 397-403
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
24/123
Tytuł oryginału:
Rozwój bromatologii w 25-leciu PRL i jego dalsze perspektywy
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, H.
Młodecki
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1969; t. 25, nr 10, s. 825-837
ISSN:
0014-8261
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
25/123
Tytuł oryginału:
Skrypt do ćwiczeń z analizy ¶rodków spożywczych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
, ZENON
GANOWIAK
, MICHAŁ
NABRZYSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Akademia Medyczna, 1969
Opis fizyczny:
207 s.
Charakt. formalna:
SKR
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
26/123
Tytuł oryginału:
Badania nad oznaczaniem kwasu 1-askorbinowego w mrożonkach warzywno-owocowych
Autorzy:
MICHAŁ
NABRZYSKI
, REGINA
GAJEWSKA
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1969, z. 6, s. 143-154
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
27/123
Tytuł oryginału:
Ocena higieniczna niektórych mrożonych ryb atlantyckich (halibut, karmazyn) na podstawie wskaĽników chemicznych i mikrobiologicznych
Autorzy:
ZENON
GANOWIAK
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1969, z. 6, s. 133-141
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
28/123
Tytuł oryginału:
Frozen and canned fish : some problems connected with evaluation of fitness for food
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
W:
Technical conference on fish inspection and quality control, Halifax, Canada, 17 June 1969
Opis fizyczny:
[Abs.] FIC/69/0/45
Charakt. formalna:
ZSZ
Język publikacji:
ENG
29/123
Tytuł oryginału:
Sprawozdanie ze zjazdu "Problemy biochemii w chemii żywno¶ci", Berlin, 11-13.12.1967 r.
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1968; t. 19, nr 2, s. 250-251
ISSN:
0083-7715
Charakt. formalna:
SPR
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
30/123
Tytuł oryginału:
Możliwo¶ć skrócenia okresu do¶wiadczenia przy biologicznym oznaczaniu witaminy D
Autorzy:
BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1968, z. 4, s. 353-358
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
31/123
Tytuł oryginału:
Oznaczanie aminokwasów niezbędnych w niektórych krajowych konserwach rybnych
Autorzy:
J.
Szymikowski
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1968, z. 4, s. 359-369
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
32/123
Tytuł oryginału:
Wolne aminokwasy jako wskaĽnik psucia się ryb
Autorzy:
T.
Fuks
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1968, z. 4, s. 371-379
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
33/123
Tytuł oryginału:
Ocena sanitarno-higieniczna mleka konsumpcyjnego z terenu Gdańska, Gdyni i Sopotu na podstawie próby reduktazowej
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Biul. Sł. Sanit. Epidemiol. Katowice
1967; R. 11, nr 4, s. 521-527
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
34/123
Tytuł oryginału:
The free amino acids as chemical indices of decomposition in fish
Autorzy:
T.
Fuks
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Mitt. Lebensmittelunters.
1967; Bd 58, nr 4, s. 266-275
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
35/123
Tytuł oryginału:
Porównawcze oznaczenia chlorku sodowego w marynatach rybnych metodami Volharda oraz merkurometryczn±
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, MICHAŁ
NABRZYSKI
, TERESA
IWANEK
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1967; t. 18, nr 5, s. 595-603
ISSN:
0083-7715
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
36/123
Tytuł oryginału:
Badania nad oznaczaniem manganu w niektórych krajowych konserwach rybnych. 1.Adaptacja nadsiarczanowej metody oznaczania ¶ladowych ilo¶ci Mn w tre¶ci konserw rybnych. 2. Zawarto¶ć manganu w niektórych krajowych konserwach rybnych
Autorzy:
MICHAŁ
NABRZYSKI
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1967, z. 3, s. 183-198
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
37/123
Tytuł oryginału:
Badania nad składem chemicznym i warto¶ci± odżywcz± ryb oraz najpospolitszych krajowych konserw rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1967, z. 3, s. 199-213
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
38/123
Tytuł oryginału:
Badania nad wskaĽnikami higienicznej oceny przydatno¶ci do spożycia ryb i przetworów rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Rozpr. Wydz. III GTN
1967, z. 3, s. 171-182
ISSN:
0072-0445
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
39/123
Tytuł oryginału:
Untersuchungen über die papierchromatographische Bestimmung niedriger flüchtiger Fettsäuren der Fische
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, H.
Witkowski
.
¬ródło:
Mitt. Lebensmittelunters.
1966; Bd. 57, nr 2, s. 101-127
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
GER
Afiliacja GUMed
40/123
Tytuł oryginału:
Vergleichende Thiamidbestimmungen in Fischkonserven auf chemischem und mikrobiologischem Wege
Autorzy:
ZENON
GANOWIAK
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
¬ródło:
Mitt. Lebensmittelunters.
1966; Bd 56, nr 5, s. 432-453
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
GER
41/123
Tytuł oryginału:
Katedra Nauki o ¦rodkach Spożywczych Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1966, s. 41-43
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
42/123
Tytuł oryginału:
Vyzkum pouz~zitelnosti dusitanového ledu k prodlouženi poživatelnosti ryb. PŘeložil. J. Vajner
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Českoslov. Hyg.
1965; t. 10, nr 3/4, s. 169-171
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
CZE
43/123
Tytuł oryginału:
Dorobek naukowy Wydziału Farmacji Akademii Medycznej w Gdańsku za okres dwudziestolecia
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1965; t. 21, nr 19/20, s. 718-723
ISSN:
0014-8261
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
44/123
Tytuł oryginału:
Kongres Higieny Żywno¶ci (w Brnie 19-21.11.1964)
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1965; t. 21, nr 3/4, s. 118-122
ISSN:
0014-8261
Charakt. formalna:
SPR
Język publikacji:
POL
45/123
Tytuł oryginału:
Lotne z par± wodn± kwasy jako wskaĽnik oceny niektórych konserw rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, REGINA
GAJEWSKA
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1965; t. 21, nr 19/20, s. 729-733
ISSN:
0014-8261
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
46/123
Tytuł oryginału:
Hygienische Bewertung der industriellen Herstellung von Eiskrem
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
, MARIA
SEVERIN
, W.
Czarnowska
.
¬ródło:
Nahrung und Ernährung
1965, nr 1, s. 9
Charakt. formalna:
STR
Język publikacji:
GER
47/123
Tytuł oryginału:
Fluor w konserwach rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1965; t. 16, nr 3, s. 293-297
ISSN:
0083-7715
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
48/123
Tytuł oryginału:
Wpływ hydrolizy kwa¶nej i enzymatycznej na wyniki oznaczeń tiaminy w konserwach rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Zesz. Probl. Post. Nauk. Roln. PAN
1965; t. 16, s. 53-55
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
49/123
Tytuł oryginału:
II Sesja Naukowa Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1964, nr 23/24, s. 919-924
Charakt. formalna:
SPR
Język publikacji:
POL
50/123
Tytuł oryginału:
Effect of amino acid loss on the quality of some fish preserves
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, J.
Szymikowski
.
¬ródło:
Food Manufact.
1964, nr 6, s. 41-42
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
ENG
51/123
Tytuł oryginału:
Effect of amino acid loss on the quality of some fish preserves
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, J.
Szymikowski
.
¬ródło:
W:
International Food Industries Congress
Adres wydawniczy:
London, 1964
Opis fizyczny:
S. 1-3
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
ENG
52/123
Tytuł oryginału:
Control of fish processing stages. [P.] 1. Herring in oil
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, M.
Severin
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
W:
The Scientific Publications foreign Cooperation Center of the Central Institute for Scientific Technical and Economic Information
: selected articles
Adres wydawniczy:
, 1964
Opis fizyczny:
S. 16-23
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
53/123
Tytuł oryginału:
Control of fish processing stages. [P.] 2. "Bullhead" in tomato sauce
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, Z.
Kalinowska
, W.
Dymecki
.
¬ródło:
W:
The Scientific Publications foreign Cooperation Center of the Central Institute for Scientific Technical and Economic Information
: selected articles
Adres wydawniczy:
, 1964
Opis fizyczny:
S. 24-29
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
54/123
Tytuł oryginału:
Tin and iron contents in some Polish canned fish
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, M.
Severin
.
¬ródło:
W:
The Scientific Publications foreign Cooperation Center of the Central Institute for Scientific Technical and Economic Information
: selected articles
Adres wydawniczy:
, 1964
Opis fizyczny:
S. 1-14
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
55/123
Tytuł oryginału:
I Sesja Naukowa Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1963, nr 17/18, s. 365-367
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
56/123
Tytuł oryginału:
Bewärtung ausgewälter Methoden zur quantitativen Papierchromotographie essentiellen Aminosäuren
Autorzy:
T.
Doboszyński
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Mitt. Lebensmittelunters.
1963; Bd. 54, H. 1, s. 3-26
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
GER
Afiliacja GUMed
57/123
Tytuł oryginału:
Untersuchungen über die Verwärtung von Calcium - und Phosphorsalzen aus Fischgrätelmehl einiger Frischfische und Fischkonserven bei der Verfütterung
Autorzy:
BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
, ZENON
GANOWIAK
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Nahrung
1963; Bd 7, H. 4, s. 335-340
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
GER
Afiliacja GUMed
58/123
Tytuł oryginału:
Ekologia mikrobiologiczna żywno¶ci. Higiena - mikrobiologiczne wskaĽniki jako¶ci. Fermentacja przemysłowa. Mikrobiologiczna technika laboratoryjna
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1963, nr 2, s. 38-41
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
59/123
Tytuł oryginału:
Ocena przydatno¶ci niektórych przypraw. [Cz.] 1. Przyprawa do pierników
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, Z.
Pawlakowa
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1963, nr 1, s. 79-83
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
60/123
Tytuł oryginału:
Biologický výzkum vyživné hodnoty syrových a konzervovaných ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Czechoslov. Hyg.
1962, nr 1, s. 20-27
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
CZE, RUS
Afiliacja GUMed
61/123
Tytuł oryginału:
Sterylizacja zimna
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1962, nr 12, s. 277-283
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
62/123
Tytuł oryginału:
Kwasy lotne z par± wodn± jako podstawa do oceny przydatno¶ci spożywczej ryb. [Cz.] 1. ¦ledzie solone
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, M.
Severin
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1962, nr 3, s. 301-305
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
63/123
Tytuł oryginału:
Ocena higieniczna mrożonych filetów z dorsza bałtyckiego
Autorzy:
W.
Czarnowska
, ZENON
GANOWIAK
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1962, nr 1, s. 99-104
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
64/123
Tytuł oryginału:
Ocena wybranych metod ilo¶ciowej chromatografii bibułowej w zastosowaniu do oznaczeń aminokwasów egzogennych
Tytuł angielski:
Evaluation of some quantitative chromatographie technique used for egzogenic amino acid determination
Autorzy:
T.
Doboszyński
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
W:
Streszczenia prac zgłoszonych na VI Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego, Wrocław 1962
Adres wydawniczy:
Warszawa, 1962
Opis fizyczny:
S. 21, 26
Charakt. formalna:
PSZ
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
65/123
Tytuł oryginału:
Izolacja gronkowców z ciastek przy zastosowaniu różnych podłoży selektywnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, J.
Morze-Titz
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1961, nr 2, s. 131-137
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
66/123
Tytuł oryginału:
Wpływ nieznacznych ilo¶ci DDT w pożywieniu na zmiany zachodz±ce w surowicy i w w±trobie białych szczurów
Autorzy:
T.
D±browski
, STANISŁAW
ZAWISTOWSKI
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1961, nr 1, s. 55-64
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
67/123
Tytuł oryginału:
Badania biologiczne nad warto¶ci± odżywcz± ryb surowych i konserwowych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1960, nr 4, s. 287-292
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
68/123
Tytuł oryginału:
Naukowy Zjazd w sprawie higieny żywno¶ci. Brno 17-19.X.1960 r.
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1960, nr 23/24, s. 479-481
Charakt. formalna:
SPR
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
69/123
Tytuł oryginału:
Rola badań żywno¶ci w zwalczaniu zachorowań
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1960, nr 11, s. 213-216
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
70/123
Tytuł oryginału:
Kontrola cyklów produkcyjnych w przetwórstwie rybnym. [Cz. 2]. Byczki w pomidorach
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, Z.
Kalinowska
, W.
Dymecki
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1960, nr 4, s. 329-334
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
71/123
Tytuł oryginału:
Ocena żywienia w niektórych szpitalach
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
, J.
Szymikowski
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1960, nr 6, s. 523-532
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
72/123
Tytuł oryginału:
Issledovanie pitatel'noj cennosti mjasa nutrii
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, T.
D±browski
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Vopr. Pitan.
1960; t. 19, nr 2, s. 87-89
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
RUS
Afiliacja GUMed
73/123
Tytuł oryginału:
W sprawie kontrolowania przez państwow± inspekcję sanitarn± żywno¶ci sprowadzonej z zagranicy
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Zdr. Publ.
1960, nr 1, s. 71-75
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
74/123
Tytuł oryginału:
V. Sympozjum po¶więcone substancjom obcym w żywno¶ci
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1959, nr 13/14, s. 251-253
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
75/123
Tytuł oryginału:
O gronkowcowych zatruciach pokarmowych wywołanych spożyciem konserw rybnych w oleju
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
, W.
Czarnowska
.
¬ródło:
Przegl. Epidemiol.
1959, nr 2, s. 181-184
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
76/123
Tytuł oryginału:
Kontrola cyklów produkcyjnych w przetwórstwie rybnym . [Cz.] 1. ¦ledĽ w oleju
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, M.
Severin
, ZENON
GANOWIAK
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1959, nr 4, s. 395-402
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
77/123
Tytuł oryginału:
Mikrobiologiczne badanie procesu produkcji konserw rybnych, byczków w pomidorach oraz ¶ledzi w oleju
Autorzy:
W.
Czarnowska
, Z.
Kalinowska
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1959, nr 5a, s. 95-96
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
78/123
Tytuł oryginału:
Ocena higieniczna przemysłowej produkcji lodów
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, ZENON
GANOWIAK
, M.
Severin
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1963, nr 6, s. 529-536
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
79/123
Tytuł oryginału:
Ocena stanu higienicznego produkcji w wytypowanych barach mlecznych w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, J.
Szymikowski
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1959, nr 1, s. 51-60
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
80/123
Tytuł oryginału:
Streszczenia prac zgłoszonych na IV Naukowy Zjazd Farmaceutyczny w Gdańsku / pod red. JÓZEFA WIERZCHOWSKIEGO
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Pol. Tow. Farm., 1958
Opis fizyczny:
216 s.
Charakt. formalna:
RED
Język publikacji:
POL, RUS
Afiliacja GUMed
81/123
Tytuł oryginału:
Über den Einfluss der Nahrung auf den Gehalt einiger Proteinfraktionen im Blutserum der Ratten
Autorzy:
T.
D±browski
, BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
, ZENON
GANOWIAK
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Mitt. Lebensmittelunters.
1958, nr 5, s. 324-334
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
GER
Afiliacja GUMed
82/123
Tytuł oryginału:
Metodyka badań i ocena warto¶ci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. 3
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1958, nr 6, s. 525-534
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
83/123
Tytuł oryginału:
Ocena higieniczna mieszanek dla dzieci przyrz±dzanych w kuchniach mlecznych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, J.
Szymikowski
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1958, nr 3, s. 267-276
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
84/123
Tytuł oryginału:
Ocena sanitarno-higieniczna majonezów
Autorzy:
W.
Czarnowska
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1958, nr 5, s. 471-473
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
85/123
Tytuł oryginału:
Metodyka badań i ocena warto¶ci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. 3
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
¬ródło:
W:
Streszczenia prac zgłoszonych na IV Naukowy Zjazd Farmaceutyczny
Adres wydawniczy:
Gdańsk, 1958
Opis fizyczny:
S. 72
Charakt. formalna:
PSZ
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
86/123
Tytuł oryginału:
Witamina A w krajowych konserwach rybnych : komunikat tymczasowy
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1957, nr 2, s. 141-142
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
87/123
Tytuł oryginału:
W sprawie mycia naczyńw w wielkich kuchniach
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Przem. Gastronom.
1957, nr 10, s. 6-7
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
88/123
Tytuł oryginału:
Kwas sorbowy nowym ¶rodkiem konserwuj±cym
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1957, nr 10, s. 419-421
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
89/123
Tytuł oryginału:
Badania i ocena sanitarno-higieniczna piwa butelkowego
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, M.
Severin
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1957, nr 6, s. 549-556
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
90/123
Tytuł oryginału:
Krytyczna ocena metody oznaczania tłuszczu zalecanej przez zarz±d Sanit.-Epidemiol.w wytycznych do badania posiłków w zakładach żywienia zbiorowego
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, T.
D±browski
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1957, nr 2, s. 143-153
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
91/123
Tytuł oryginału:
O zawarto¶ci cyny i żelaza w niektórych polskich konserwach
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, M.
Severin
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1957, nr 5, s. 481-493
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
92/123
Tytuł oryginału:
Przyczyny masowych zatruć na terenie województwa gdańskiego w latach 1952-1955
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
.
¬ródło:
Zdr. Publ.
1957, nr 4, s. 331-335
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
93/123
Tytuł oryginału:
Witamina A w krajowych konserwach rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, BOLESŁAWA
DOBOSZYŃSKA
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1956, nr 5, s. 398-399
Uwagi:
Streszczenia referatów na III ZjeĽdzie Farmaceutycznym w 1956 r.
Charakt. formalna:
PSZ
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
94/123
Tytuł oryginału:
Charakterystyka dorobku naukowego Wydziału Farmacji AM w Gdańsku za okres dziesięciolecia : referat wygłoszonyna uroczysto¶ci obchodu X-lecia Akademii Medycznej w Gdańsku w dniu 19.02.1956
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1956, nr 5, s. 116-120
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
95/123
Tytuł oryginału:
Tłuszcz rybi
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1956, nr 2, s. 17-19
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
96/123
Tytuł oryginału:
¦ledzie cennym artykułem spożywczym
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Przem. Gastronom.
1956, nr 3, s. 14-15
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
97/123
Tytuł oryginału:
Niektóre chemiczne wskaĽniki oceny przydatno¶ci ryb do spożycia
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Przem. Spoż.
1956, nr 4, s. 162-165
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
98/123
Tytuł oryginału:
Badanie mleka zagęszczonego produkcji krajowej
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, W.
Czarnowska
, Z.
Pawlakowa
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1956, nr 5, s. 389-394
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
99/123
Tytuł oryginału:
Zakażenie lodów gronkowcem złocistym. (Notatka z praktyki laboratoryjnej)
Autorzy:
W.
Czarnowska
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1956, nr 2, s. 191-192
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
100/123
Tytuł oryginału:
Tłuszcz rybi
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1953, nr 2, s. 29-30
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
101/123
Tytuł oryginału:
Ryby drobnym Ľródłem ważnych dla organizmu soli mineralnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Gosp. Rybna
1955, nr 5, s. 3-4
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
102/123
Tytuł oryginału:
Badania owoców bzu czarnegoi ich soku pochodz±cych z terenu województwa gdańskiego
Autorzy:
T.
D±browski
, Z.
Pawlakowa
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1955, nr 4, s. 363-368
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
103/123
Tytuł oryginału:
Metodyka badań i ocena wartosci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. [1]
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1955, nr 1, s. 75-84
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
104/123
Tytuł oryginału:
Metodyka badań i ocena wartosci kalorycznej najpospolitszych krajowych konserw rybnych. Cz. 2
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1955, nr 3, s. 234-241
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
105/123
Tytuł oryginału:
O niektórych zadaniach Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Zdr. Publ.
1955, nr 5, s. 390-392
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
106/123
Tytuł oryginału:
Wykrywanie i oznaczanie psucia się niektórych gatunków ryb: szczupak (essex lucius) i leszcz (abramis brama)
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, HELENA
JAROSIŃSKA
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1952, nr 2, s. 131-136
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
107/123
Tytuł oryginału:
Niektóre wskaĽniki psucia się ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Gosp. Rybna
1954, nr 9, s. 14-16, 19-20
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
108/123
Tytuł oryginału:
Badanie i ocena krajowych pasztetów rybnych pod względem zawarto¶ci niektórych składników odżywczych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1955, nr 4a, s. 437-442
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
109/123
Tytuł oryginału:
Indol jako wskażnik psucia się ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, M.
Severin
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1952, nr 3, s. 161-168
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
110/123
Tytuł oryginału:
¦rodki spożywcze jako przyczyna zachorowań
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1953, nr 9, s. 232-235
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
111/123
Tytuł oryginału:
O szybkich metodach oznaczania amoniaku w psuj±cym się mięsie ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, J.
Borowik
, M.
Severin
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1953, nr 3a, s. 321-330
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
112/123
Tytuł oryginału:
Projekt instrukcji o badaniu ryb, przetworów i konserw rybnych
Autorzy:
J.
Borowik
, JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1953, nr 3a, s. 309-312
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
113/123
Tytuł oryginału:
Trójmetyloamina w psuj±cym się mięsie ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
, H.
Drabikowska
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1953, nr 3a, s. 313-319
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
114/123
Tytuł oryginału:
Witamina C w niektórych odmianach ziemiaków uprawianych na Wybrzeżu. Cz. 1
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1952, nr 1, s. 13-24
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
115/123
Tytuł oryginału:
Witamina C w niektórych odmianach ziemiaków uprawianych na Wybrzeżu. Cz. 2
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, WŁADYSŁAW
KASIŃSKI
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1952, nr 4, s. 295-301
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
116/123
Tytuł oryginału:
Zagadnienie opakowań aluminiowych stosowanych do przechowywania artykułów żywno¶ci
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1952, nr 10, s. 372-374
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
117/123
Tytuł oryginału:
Badania bakteriologiczne i chemiczne ryby solonej pod względem zdatno¶ci do spożycia w zestawieniu do stanu solanki
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, S.
Zaleski
, H.
Drabikowska
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1952, nr 4, s. 431-442
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
118/123
Tytuł oryginału:
Zasady amonowe jako podstawa do oceny zdatno¶ci do spożycia niektórych ryb morskich (¶ledzie solone)
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, J.
Nowakówna
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1952, nr 4, s. 443-450
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
119/123
Tytuł oryginału:
Badanie ¶wieżo¶ci ryb metodami chemicznymi
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Acta Pol. Pharm.
1951, nr 1, s. 77-88
Uwagi:
Wykład habilitacyjny wygłoszony 16.05.1950 wobec Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej w Warszawie
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
120/123
Tytuł oryginału:
Badania porównawcze olejów używanych jako zalewy do wyrobów konserw rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, H.
Drabikowska
.
¬ródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
1951, nr 1/2, s. 126/132
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
121/123
Tytuł oryginału:
Badania nad zawarto¶ci± witaminy "A" w olejach rybnych : czę¶ć do¶wiadczalna
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1950, nr 1, s. 13-16
Uwagi:
Rozpr. habil.
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
122/123
Tytuł oryginału:
Badania nad zawarto¶ci± witaminy "A" w olejach rybnych : czę¶ć teoretyczna
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1949, nr 11/12, s. 495-497
Uwagi:
[Rozpr. habil.]
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
123/123
Tytuł oryginału:
O warto¶ci odżywczej ryb morskich ze szczególnym uwzględnieniem tranu
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
¬ródło:
Farm. Pol.
1949, nr 7, s. 266-272
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
stosuj±c format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed