Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: MOUFAKKIR W
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/5

Tytuł oryginału: Zawartość pierwiastków chemicznych w kawach mielonych i rozpuszczalnych z uwzględnieniem oceny stopnia ich ługowania do naparu.
Tytuł angielski: The content of chemical elements in ground and soluble coffee and the evaluation of minerals leaching into infusions
Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, EWA MALINOWSKA, W. Moufakkir, PIOTR SZEFER.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2006; t. 39, nr 1, s. 7-14, bibliogr. 23 poz., summ.
ISSN: 0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki mineralne
  • kawa mielona
  • kawa rozpuszczalna
  • proces ługowania

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • mineral components
  • ground coffee
  • soluble coffee
  • leaching

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/1_06/BROM0106.pdf




    2/5

    Tytuł oryginału: Kawa jako źródło makro- i mikroelementów
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, EWA MALINOWSKA, W. Moufakkir, PIOTR SZEFER.
    Źródło: W: Problemy i wyzwania w edukacji chemicznej.- Gdańsk : Centrum Doskonałości Analityki i Monitoringu Środowiska (CEEAM) Wydział Chemiczny, Politechnika Gdańska, 2005
    Opis fizyczny: S. 70.
    Uwagi: - Materiały konferencyjne, Gdańsk, 6 czerwca 2005
    ISBN: 83-919081-8-6
    Charakt. formalna: PSM
    Afiliacja GUMed


    3/5

    Tytuł oryginału: Differentiation of market coffee and its infusions in view of their mineral composition
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, EWA MALINOWSKA, W. Moufakkir, PIOTR SZEFER.
    Źródło: W: Summer School "Chemometric Aspects of Environmental Analytics", Gdańsk, 1-7 August 2005 : proceedings / eds. J. Namieśnik, W. Chrzanowski, P. Szpinek
    Adres wydawniczy: Gdańsk : Centre of Excellence in Environmental Analysis and Monitoring (CEEAM), 2005
    Opis fizyczny: S. 105.
    ISBN: 83-919081-9-4
    Charakt. formalna: PSC
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    4/5

    Tytuł oryginału: Assessment of mineral composition of market coffee and its infusions
    Autorzy: M[AŁGORZATA] GREMBECKA, E[WA] MALINOWSKA, W. Moufakkir, P[IOTR] SZEFER.
    Źródło: W: 2nd International IUPAC Symposium "Trace Elements in Food", Brussels, Belgium, 7-8 October 2004: book of abstracts
    Opis fizyczny: S. 94
    Charakt. formalna: ZSM
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    5/5

    Tytuł oryginału: Makro- i mikroelementy w kawach
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, EWA MALINOWSKA, W. Moufakkir, PIOTR SZEFER.
    Źródło: W: XIX Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego "Farmacja - tradycja i nowoczesność", Wrocław, 22-24 września 2004: streszcz
    Opis fizyczny: T. 1, S. 123-124
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 0.250

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed