Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: GURZYŃSKA A
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/5

Tytuł oryginału: The applicability of chemometric techniques in assessing the differences in quality of vegetable products
Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, A. Gurzyńska, K. Dybek, PIOTR SZEFER.
Źródło: W: 3 International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food, Rome, Italy, 1-3 April 2009 : abstract book
Opis fizyczny: S. 131
Charakt. formalna: ZSM
Język publikacji: ENG
Afiliacja GUMed


2/5

Tytuł oryginału: Ocena jakości zdrowotnej wybranych warzyw na podstawie ich składu pierwiastkowego
Tytuł angielski: Assessment of health quality of selected vegetables in view of their elemental composition
Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER, A. Gurzyńska, K. Dybek.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2008; t. 41, nr 3, s. 328-332, bibliogr. 14 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
  • mikroelementy
  • makroelementy
  • warzywa

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • microelements
  • macroelements
  • vegetables

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder

    http://www.ptfarm.pl/?pid=102




    3/5

    Tytuł oryginału: Ocena zawartości wybranych biopierwiastków w warzywach
    Tytuł angielski: Estimation of selected bioelements content in vegetables
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER, K. Dybek, A. Gurzyńska.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2008; t. 59, nr 2, s. 179-186, bibliogr. 20 poz. streszcz. ang. i pol.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • warzywa
  • biopierwiastki

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vegetables
  • bioelements

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder
  • Scopus



    4/5

    Tytuł oryginału: Ocena jakości zdrowotnej wybranych warzyw na podstawie ich składu pierwiastkowego
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER, A. Gurzyńska, K. Dybek.
    Źródło: W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. "Prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej", Łódź, 11-12 września 2008 r. : streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
    Opis fizyczny: S. 33
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    5/5

    Tytuł oryginału: Ocena zawartości pierwiastków śladowych w warzywach
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER, A. Gurzyńska.
    Źródło: W: XX Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego "Farmacja XXI wieku - wyzwania i nadzieje", Katowice, 25-28 września 2007 : streszczenia : T. 1 / Opracowanie redakcyjne Stanisław Boryczka [i in.]
    Adres wydawniczy: Katowice : Druk : Drukarnia Archidiecezjalna w Katowicach, 2007
    Opis fizyczny: S. 186-187
    ISBN: 978-83-88157-41-7
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed