Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
GURZYŃSKA A
Liczba odnalezionych rekordów:
5
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/5
Tytuł oryginału:
The applicability of chemometric techniques in assessing the differences in quality of vegetable products
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, A.
Gurzyńska
, K.
Dybek
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
W:
3 International IUPAC Symposium on Trace Elements in Food, Rome, Italy, 1-3 April 2009 : abstract book
Opis fizyczny:
S. 131
Charakt. formalna:
ZSM
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
2/5
Tytuł oryginału:
Ocena jakości zdrowotnej wybranych warzyw na podstawie ich składu pierwiastkowego
Tytuł angielski:
Assessment of health quality of selected vegetables in view of their elemental composition
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, PIOTR
SZEFER
, A.
Gurzyńska
, K.
Dybek
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2008; t. 41, nr 3, s. 328-332, bibliogr. 14 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
mikroelementy
makroelementy
warzywa
Angielskie hasła przedmiotowe:
microelements
macroelements
vegetables
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
http://www.ptfarm.pl/?pid=102
3/5
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości wybranych biopierwiastków w warzywach
Tytuł angielski:
Estimation of selected bioelements content in vegetables
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, PIOTR
SZEFER
, K.
Dybek
, A.
Gurzyńska
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2008; t. 59, nr 2, s. 179-186, bibliogr. 20 poz. streszcz. ang. i pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
warzywa
biopierwiastki
Angielskie hasła przedmiotowe:
vegetables
bioelements
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Scopus
4/5
Tytuł oryginału:
Ocena jakości zdrowotnej wybranych warzyw na podstawie ich składu pierwiastkowego
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, PIOTR
SZEFER
, A.
Gurzyńska
, K.
Dybek
.
Źródło:
W:
XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne n.t. "Prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej", Łódź, 11-12 września 2008 r.
: streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów
Opis fizyczny:
S. 33
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
5/5
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości pierwiastków śladowych w warzywach
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, PIOTR
SZEFER
, A.
Gurzyńska
.
Źródło:
W:
XX Naukowy Zjazd Polskiego Towarzystwa Farmaceutycznego "Farmacja XXI wieku - wyzwania i nadzieje", Katowice, 25-28 września 2007 : streszczenia
: T. 1 / Opracowanie redakcyjne Stanisław Boryczka [i in.]
Adres wydawniczy:
Katowice : Druk : Drukarnia Archidiecezjalna w Katowicach, 2007
Opis fizyczny:
S. 186-187
ISBN:
978-83-88157-41-7
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed