Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
JOGURTY
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/3
Tytuł oryginału:
Zawartość bakterii probiotycznych w jogurtach i innych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Content of probiotic bacteria in yogurtes and other food products
Autorzy:
Małgorzata
Piróg
, MARTA
STACHOWICZ
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2017; t. 50, nr 4, s. 274-279, bibliogr. 20 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4 [dostęp: 08.03.2018]
Polskie hasła przedmiotowe:
bakterie probiotyczne
jogurty
produkty spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
probiotic bacteria
yoghurts
food products
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4
2/3
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości witaminy B
2
w wybranych produktach mleczarskich [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Assesment of concentration vitamin B
2
in milk products
Autorzy:
Małgorzata
Piróg
, Magdalena
Joskowska
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2016; t. 49, nr 1, s. 52-56, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%201/Bromatologia%201_2016%20s%20052-056.pdf [dostęp: 15.07.2016]
Polskie hasła przedmiotowe:
witamina B
2
mleko
jogurty
Angielskie hasła przedmiotowe:
vitamin B
2
milk
yoghurts
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%201/Bromatologia%201_2016%20s%20052-056.pdf
3/3
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w jogurtach i biojogurtach.
Tytuł angielski:
The contents of B vitamins in yogurts and bio-yogurts /.
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, EWA
MALINOWSKA
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
1996; R. 23, nr 3, s. 236-243, bibliogr. 13 poz., [streszcz.], [summ.]
ISSN:
0209-164X
Polskie hasła przedmiotowe:
biojogurty
jogurty
witaminy grupy B
Angielskie hasła przedmiotowe:
bio-yogurts
yogurts
B vitamins
Charakt. formalna:
ARP
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed