Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
PLATTA ANNA OBCY
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Tytuł oryginału:
The influence of the selected factors of community environment upon nutritional behaviour of teenagers aged 13-16
Tytuł angielski:
Wpływ wybranych czynników środowiska społecznego na zachowania żywieniowe młodzieży w wieku 13-16 lat
Autorzy:
Anna
Platta
, Tomasz
Pukszta
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Handel Wewn.
2018; R. 64, nr 3, s. 334-346, bibliogr. [41] poz., streszcz. pol., ang., ros.
ISSN:
0438-5403
Polskie hasła przedmiotowe:
młodzi konsumenci
wykształcenie rodziców
aktywność zawodowa rodziców
zachowania żywieniowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
young consumers
parents' education
parents' occupational activity
nutritional behaviours
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://yadda.icm.edu.pl/yadda/element/bwmeta1.element.desklight-f13aaff4-fe1c-4a52-a77d-d8410cc832ee/c/IBRKK-handel_wew_3-2018-334-346.pdf
2/6
Tytuł oryginału:
Wpływ płci na częstotliwość spożycia wybranych produktów żywnościowych i napojów przez młodzież w wieku 13-16 lat [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Gender influence on the frequency of eating some of the food products and drinks chosen by the youngsters aged 13-16
Autorzy:
Anna
Platta
, Tomasz
Pukszta
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Mark. Rynek
2018; R. 25, nr 4, s. 438-450, bibliogr. 27 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1231-7853
Uwagi:
Atrykuł na CD-ROM
Polskie hasła przedmiotowe:
młodzi konsumenci
zachowania żywieniowe
płeć
Angielskie hasła przedmiotowe:
young people
nutritional behaviours
sex
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://yadda.icm.edu.pl/yadda/element/bwmeta1.element.ekon-element-000171512151
3/6
Tytuł oryginału:
Zachowania konsumenta wobec żywności funkcjonalnej i wysokosycącej
Tytuł angielski:
Consumer behaviour with regard to functional and highly satiating food in Poland
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
Handel Wewn.
2017; R. 63, nr 1, s. 319-328, bibliogr. [26] poz., streszcz. pol., ang., ros.
ISSN:
0438-5403
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
satiety
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf
4/6
Tytuł oryginału:
Ocena wpływu wysokobiałkowych śniadań na poziom głodu krótkoterminowy i długoterminowy
Tytuł angielski:
The assessment of the influence of the high-protein breakfast on the level of short-term and long-term hunger
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2016; t. 49, nr 3, s. 615-619, bibliogr. 12 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
sytość
głód
białka
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety
hunger
proteins
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/16666
5/6
Tytuł oryginału:
Zachowania zdrowotne młodzieży w cukrzycy typu I
Tytuł angielski:
Health behaviours of young people in diabetes type I
Autorzy:
Anna
Platta
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2016; t. 49, nr 3, s. 604-609, bibliogr. 8 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
edukacja zdrowotna
młodzież
cukrzyca typu I
Angielskie hasła przedmiotowe:
health education
young people
diabetes of type I
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/16668
6/6
Tytuł oryginału:
Żywność sycąca jako segment rynku żywności projektowanej
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
W:
Zachowania konsumentów na rynku towarów i usług. Nowa żywność. Nowa jakość. Nowe trendy w konsumpcji, Gdynia, 22-23 września 2016
Opis fizyczny:
S. 26
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
sytość
otyłość
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed