Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
OCIECZEK A
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/4
Tytuł oryginału:
Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Satiety index and food ingredients assessment for selected food products
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, A.
Ocieczek
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2014; t. 47, nr 3, s. 716-720, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
Polskie hasła przedmiotowe:
indeks sytości
indeks glikemiczny
ładunek glikemiczny
otyłość
sytość
błonnik
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety index
glycemic index
glycemic load
obesity
satiety
fibre
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf
2/4
Tytuł oryginału:
Wybrane właściwości fizykochemiczne gumy ksantowej jako składnika preparatów o zwiększonej pojemności sycącej [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Selected physico-chemical properties of xanthan gum in relation to increased filling capacity preparartions
Autorzy:
A.
Ocieczek
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2014; t. 47, nr 3, s. 649-654, bibliogr. 11 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
Polskie hasła przedmiotowe:
guma ksantanowa
powierzchnia właściwa adsorpcji
izotermy sorpcji
model GAB
Angielskie hasła przedmiotowe:
xanthan gum
adsorption specific surface
sorption isotherms
GAB model
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf
3/4
Tytuł oryginału:
Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, A.
Ocieczek
.
Źródło:
W:
XXIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku, Kraków, 10-12 września 2014 r. : program i streszczenia wystąpień
Adres wydawniczy:
Warszawa : Wydawnictwo MALAMUT, 2014
Opis fizyczny:
S. 59 : Bibliogr. 7 poz.
ISBN:
978-83-934442-5-0
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
4/4
Tytuł oryginału:
Wybrane właściwości fizykochemiczne gumy ksantanowej jako składnika preparatów o zwiększonej pojemności sycącej
Autorzy:
A.
Ocieczek
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku, Kraków, 10-12 września 2014 r. : program i streszczenia wystąpień
Adres wydawniczy:
Warszawa : Wydawnictwo MALAMUT, 2014
Opis fizyczny:
S. 142 : Bibliogr. 5 poz.
ISBN:
978-83-934442-5-0
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed